Simon Deering Sensei (1955 - 2012)


Simon begon met aikido in Engeland in 1973 bij Jack Poole en Kazuo Chiba Shihan. Toen Chiba sensei naar Amerika vertrok trainde hij verder bij Minoru Kanetsuka sensei in Londen.

Simon bezocht vele stages en trainingskampen in Engeland en Europa. In 1984 behaalde hij de zwarte band, in 1994 de 2e dan, in 2001 de 3e dan en 2005 de 4e dan en tenslotte in 2011 de 5e dan. De laatste jaren was hij voorzitter van de technische commissie van Yuwakai.

Tijdens de lessen van Simon lag de nadruk niet alleen op techniek, alhoewel hij zichzelf altijd technisch bleef ontwikkelen, geïnspireerd door het aikido van diverse japanse leraren, en nauwlettend toezag op de technische vooruitgang van z'n eigen leerlingen. Simon had grote belangstelling voor het oplossen van conflicten op een vreedzame manier en zei dat wie liever een agressieve oplossing voor een probleem vond dan een vreedzame het aikido nog niet begrepen had.

De atmosfeer tijdens de lessen van Simon was altijd vriendelijk en positief en iedereen die wilde trainen was en is bij Aikidojo Haarlem altijd welkom.

Simon is op 19 februari 2012 overleden.

Hij was de leraar, inspirator en vriend van een grote groep aikidoka, die zijn werk in zijn dojo sinds zijn overlijden voortzetten